Tekniikkatreeniä

Täällä on ollut hiljaiseloa siitä lähtien kun noustiin kolmosiin. Ei silti tarkoita että olisimme pitäneet treenien tai kisojen suhteen hiljaiseloa. Tällä kaudella meillä on ollut täysin uudenlainen treenikonsepti ja sitä myötä olemme oppineet myös _todella_ paljon uutta.

Kisavalmennusryhmä

Ollaan tämä talvikausi treenattu taas Jenna Caloanderin opeissa, mutta täysin uudenlaisessa treeniryhmässä HSKH:n kisavalmennusryhmässä. Tämä on tarkoitettu motivoituneille koirakoille, jotka haluavat kehittyä kokonaisvaltaisesti. Meillä on ohjatut treenit joka toinen viikko ja sen lisäksi 10min/kk henkilökohtaista valmennusaikaa esim. puhelimitse tai viesteillä, tai miten nyt itse haluaakaan käyttää ajan. Tässä ryhmässä meillä ei ole ratatreenejä normaaliin tapaan, vaan kaikki treenit ovat yksilöllisesti suunniteltuja koirakoiden mukaan, pääasiassa ollaan alkukausi keskitytty tekniikkatreeneihin ja uusien asioiden opetteluun.

Hyppy edestä vai takaa

Ensimmäisenä asiana opetimme koirille itsenäisen takaakierron ja edestä hypyn. Treenejä tehtiin siis ainoastaa yhden hypyn kanssa. Koiralle opetettiin suullinen käsky takaakietoon ja edestä hyppäämiseen. Käytännössä harjoitus toteutettiin niin että koira istui ohjaajan jalkojen välissä hypyn edessä ja tästä käskytettiin pelkällä suullisella käskyllä joko kiertämään hyppy tai hyppäämään se suoraan. Tätä treenattiin myös erilaisista kulmista ja erilaisilla välimatkoilla. Lisättiin vauhtia ja esim. suora putki ennen hyppyä, ja koiran piti silti suorittaa este pelkillä suullisilla käskyillä. 

Tämä treeni on vahvistanut takaakiertoja todella paljon. Minun ei enää tarvitse olla aina ohjaamassa koiraa takaakiertoon, vaan voin myös käskyttää sen kaukaa suullisella käskyllä.

Ohitukset

Alkukauden toisena treeniaiheena on ollut käsikosketus, eli koira on opetettu koskemaan nenällä käteen. Alkuun en edes ymmärtänyt mihin kaikkeen tätä käskyä pystyy hyödyntämään, mutta nyt kun treenikertoja on tullut lisää, olen oivaltanut, että tämmöisen pienen käskyn opettaminen onkin tuonut meille aivan hirveästi lisää. 

Mihin tätä käsikosketusta sitten käytetään? Tietenkin ensimmäisenä tulee mieleen in-in ohjaukset. Koira siis käsketään koskemaan kättä eli tulemaan luokse jolloin koiran saa hyppäämään hypyn ohjaajan puolelta.

Käsikosketusta voi kuitenkin käyttää paljon muuhunkin, se on siis sekä hallintakäsky että ohituskäsky että luopumiskäsky. Sillä saa koiran esimerkiksi valitsemaan putken sijasta hypyn. Tai ohittamaan putken. Tai milloin nyt ikinä tuleekin radalla sellainen tilanne että haluaa koiran fokusoivan itseensä eikä esteeseen.

Tämän lisäksi ollaan tehty paljon erotteluita suullisten käskyjen avulla, esimerkiksi putki-puomi erottelu ja A-putki erottelu. 

Kepit

Yhtenä aiheena meillä on ollut vielä avokulman kepit. Olen aikaisemmin aina joutunut viemään Lyylin vahvasti avokulman keppikulmiin, mutta tämän kauden tavoitteena on ollut saada koira löytämään kepeille täysin itsenäisesti.

Laitan vielä loppuun videon jossa sikin sokin näitä kaikkia treenejä niin ymmärtää paremmin mistä höpisen.

Mukavia treenejä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *