kisapäivä 22.1.2017

Tänään taas kisailtiin kolmen startin verran. Jari Suomalainen oli suunnitellut menevät radat, joissa teemana oli takanaleikkaus. En muuten muista milloin olisimme viimeksi treenanneet takanaleikkausta. Tykkään olla liikkuva ohjaaja eli juosta koiran edessä ja käyttää paljon persjättöä tai valsseja. Takanaleikkausta vältän, sillä se ei ole koskaan tuntunut sujuvalta minulle. Treeneissä kentällä on vain murto-osa kisaradan tilasta, jolloin estevälit ovat pienempiä, eikä tule tilanteita jolloin takanaleikkausta oikeasti tarvitsisi. No tänään olisin tarvinnut, ja tänään myös päätin, että se otetaan treenisuunnitelmaan pikimmiten.

  1. Startti

Ensimmäisessä startissa myöhästyin ohjauksesta pahasti. Olin suunnitellut ensimmäiselle putkelle päällejuoksun, jota vahvistan vastakädella, koska takanaleikkausta ei olla treenattu pitkään aikaan ja persjättöön en olisi ehtinyt. Jäin kuitenkin kupeksimaan puomin jälkeen ja aloitin vastakäden käytön vasta, kun Lyyli oli jo hypyn päällä. Lyyli on ollut todella kädessä kiinni aiemmin, joten olin todella tyytyväinen, että Lyyli luki väärän putken, koska sinne sen myös ohjasin. Pitkästä aikaa mukava fiilis, kun koira lipsahtaa käsistä. Olinkin jo kyllästynyt siihen, että tuollaisissa tilanteissa Lyyli käy käteeni kiinni. Nyt se teki juuri niinkuin piti. Vire oli selkeästi hieman liian korkea, koska keinulla Lyyli ei jäänyt kontaktille. Siitä laitoin Lyylin taas maahan makaamaan ja tehtiin uudelleen. Keskittyminen herpaantui taas kepeillä, jolloin päätin keskeyttää. Lyylin ei tarvitse tehdä rataa, jos se ei jaksa keskittyä. Olin tyytyväinen että käyttydyin määrätietoisesti tässä. Seuraavilla radoilla ei keppien kanssa ollutkaan mitään ongelmaa.

2. Startti

Olin ilmoittanut meidät pitkstä aikaa hyppyradalle, meillä on jo hyppynolla, joten mentiin tekemään rata treenin kannalta. Teemana oli taas takanaleikkaukset, joita tälläkin radalla välttelin. Tällä radalla oli kuitenkin toiveita keretä persjättöihin, joten ei kun jalat alle ja pitämään hauskaa. Ratapohjaa muutettiin hieman makseille, sillä jo medikoirakoilla meinasi tulla kirjaimellisia päällejuoksuja 9-10 välille. 10 ja 11 esteiden paikkaa muutettiin hieman, jolloin muuri syötti suoraan seuraavalle esteelle.

Vauhtia meillä oli taas liikaa ja ilmeisesti tämän takia  Lyyli lähti taas”saalistamaan” minua, eli juoksi perääni suorittamatta esteitä. Vähän harmittaa etten tätäkin rataa keskeyttänyt. Lyyli ei keskittynyt hyppyihin ja juoksi perääni, enkä olisi saanut sallia sitä. Nyt pitää miettiä itselleni päähän kriteerit valmiiksi ennen seuraavia kisoja. Treeneissä on helpompi keskeyttää pienestäkin virheestä, mutta kisoissa ei oikein aina raaski. Jos on tehnyt itselleen selvät sävelet mitä koiralta sallin, niin silloin niiden noudattaminen on helpompaa. Tästä lähtien Lyyli ei saa enää juosta perääni ja jos hyppääminen on noin huonoa niin emme jatka rataa. Katsoin videoa muutamia kertoja ja huomasin yhdistävän tekijän molempien peräänjuoksujen kanssa: minulla oli molemmissa käsi alhaalla, ohjaan paljon käsillä ja käteni heiluvat helposti, joten kun kerta olen valinnut sen tien, minun tulee myös pysyä siinä. Eli jos haluan koiran hyppäävän minun tulee pitää käsi ylhäällä. Tähän aion jatkossa kiinnittää huomiota. Sitä en tosin ymmärtänyt miksi hyppääminen oli niin vaikeaa tällä radalla…

3. Startti

Viimeiselle agilityradalle pääsin lähtemään leppoisista tunnelmista. Lyyli tiputti heti ensimmäisen riman, joten päätin että nyt tehdään kontaktit kunnon pysäytyksillä, ja niin tehtiin. Loppu rata sujui todella hyvin, Lyyli teki todella kuuliaisesti töitä ja keskittyi hyvin. Tämän fiiliksen kun saisi jatkumaan niin hyvä tulee. Lopputuloksena 5 vp ja startin nopein aika. Kyllä me vielä noustaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *