Jennan treenit 18.1.

Tänään oli vuorossa Jennan treenit. Jenna oli suunnitellut taas kivan, mutta haastavan radan. Minulla oli ollut kiire päivä, enkä ollut ehtinyt Lyyliä pahemmin lenkittää, joten ajattelin treenien olevan täysi katastrofi. Paikalle päästyäni Lyyli oli kuitenkin taas todella kuuliainen ja rauhallinen, eikä räyhännyt yhtään. Myöhästyin alusta, joten rataantutustuminen jäi nopeaksi, olin kuitenkin opetellut radan hyvin ennen kentälle menoa, joten se ei onneksi haitannut suoritusta.

 

Treenit sujuivat kuitenkin paremmin kuin olin kuvitellut. Saatiin rata tehtyä kahdessa osassa nollana läpi 1-14 ja 15-21.

6 esteelle treenattiin sekä pakkovalssia että päällejuoksua. Päällejuoksut ovat minulle vaikeita, ajoitan takaakierron aina väärään aikaan, jolloin Lyyli ei joko lähde takaakiertoon tai sitten olen myöhässä, jolloin olen Lyylin hyppylinjalla alastulossa. Pakkovalssi oli siis tuohon kohtaan minulle toimivampi, mutta vaati nopean lähdön putkeenviennin jälkeen.

8 esteen sijasta Lyyli jostain syystä luki muutamaan otteeseen esteen 11, se siis lähti poikkariin 11 esteelle vaikka yritin viestittää takaakiertoa 8:lle. Näissä minun pitää olla tarkkana, etten jää takaakierrolle lähetyksessä katsomaan olan yli koiraa, jolloin olkaapäät kääntyy niin kuin poikkarissa. 8-10 väli toimi kivasti molemmilta puolilta: tehtiin ensin seinän puolelta japanilaisella 9:lle ja toiselta puolelta tehtiin vippauksella. Oma suosikkini oli seinän puolelta ohjaus: Lyyli tulee japanilaiseen tosi hyvällä linjalla, joten niitä meidän kannattaa hyödyntää. 13-14 väliin japski toimi myös tosi hyvin, mutta keinulle viedessä olin ilmeisesti jo niin pyörällä päästäni etten enää saanut ohjattua sinne. Perinteinen, kun pyöritys loppuu ja alkaisi helppo osuus niin keskittyminen herpaantuu 😀

Tänään rimatkin pysyivät hyvin paikallaan, taisi 6 hyppy tulla päällejuoksuissa oman rytmityksen takia alas, mutta ei muuten. Olen kyllä älyttömän tyytyväinen Lyylin keskittymiseen tällä hetkellä. Tuokin rata olisi ollut vielä kuukausi sitten aivan liian haastava meille, kun puolet energiasta olisi mennyt räyhäämiseen. Harmittaa, ettei treeneistä ole videota, ensi kerralla täytyy pyytää joku kuvaamaan.

Seuraavat treeninaiheet meillä on rimojen pysymisen lisäksi pakkovalssien vahvistaminen ja päällejuoksun treenaaminen, keppikulmien vahvistaminen ja keppien jälkeen poispäinkäännöksen tai sylkkärin harjoittelu.

Sunnuntaina olisi taas kisat tulossa. Ilmoitin Lyylin jopa pitkästä aikaa hyppärille, vaikka hyppärinolla meillä jo on, mutta ajattelin että on kiva päästä juoksemaan vähän enemmän startteja ja saada taas tuntumaa kisaamiseen. Hyppärillä pääsen myös treenailemaan rauhassa, kun ei ole minkäänlaisia tulostavoitteita. Ainoa tavoite on saada kokemusta taas lisää ja pitää kivaa yhdessä, nyt kun ollaan löydetty uusi sävel tekemiseen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *